Η παραδοσιακή λαϊκή φορεσιά της Ιθάκης στη σύγχρονη εποχή με Playmogreek

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, συνεχίζοντας το αφιέρωμα στη λαϊκή παράδοση των Επτανήσων (Θεματική ενότητα: Παραδοσιακές Φορεσιές των Επτανήσων) και το πέρασμά τους στη σύγχρονη εποχή, από το χθες στο σήμερα, μέσω του παιχνιδιού (κούκλα-μινιατούρα) playmogreek, παρουσιάζει το 6ο νησί των Επτανήσων με την αποτύπωση της παραδοσιακής λαϊκής ενδυμασίας της Ιθάκης στη σύγχρονη εποχή με Playmogreek.

Η φωτογράφιση με τίτλο  «Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,να δεις τις ομορφιές της..»,  πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την πανδημία, στον ιστορικό Εθνικό Κήπο στο κέντρο της Αθήνας.

Στο φωτογραφικό υλικό εικονίζονται οι νεαροί: η Επτανήσια Αλεξάνδρα Γεωργάκη και ο φίλος των Επτανήσων Θάνος Γεωργίου.

Φορέας Υλοποίησης - Επικοινωνίας: Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

Επιμέλεια Οργάνωσης: Ελένη Κονοφάου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Ε.Ε.Ε.

Ιδέα – Επιμέλεια -Συντονισμός φωτογράφησης: Πέτρος Μήτσου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ε.Ε.Ε.

Φορέας Εκπροσώπησης - Παροχής Ιματιοθήκης - Λαογραφικής αποτύπωσης: Πολιτιστικός Σύλλογος Ιθάκης «Χαρίλαος Τσιγώνιας»

Επιμέλεια ενδυμασιών: Βεστιάριο Αρετής Παστελή

Καλλιτεχνική δημιουργία playmogreek: Πέτρος Καμινιώτης

Φωτογράφιση-editing: Ειρήνη Χάλαρη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της ιδέας και ανακοινώνει την έβδομη και τελευταία φωτογράφηση με το νησί των Κυθήρων. 

Με αφορμή τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το Δ.Σ. της ΕΕΕ εύχεται στις Έλληνίδες και τους Έλληνες, να ατενίζουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, να απαντούν στο μίσος και στη βία με αλληλεγγύη και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με αδελφοσύνη, το φόβο με ελπίδα και τις απειλές με ενότητα.

Η  Ιστορία έχει αποδείξει ότι το ηχηρό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού την 28η Οκτωβρίου του 1940 ήταν ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στην ελευθερία και τη δημοκρατία. Στην εποχή που διανύουμε η διδακτική επικαιρότητα του «ΟΧΙ» είναι αυτή ακριβώς, που θα πρέπει να μας εμπνέει και να μας οδηγεί καθημερινά, για την κατάκτηση της ευημερείας, της ψυχικής ηρεμίας και της ελευθερίας, σε όποια μορφή τους.   

 

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!
Χρόνια Πολλά Ελληνίδες & Έλληνες όπου γης!