Ολοκληρώθηκε η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής «Συνάντηση στη Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου», στην Ζάκυνθο!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Συνάντηση στη Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου», η οποία πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Ζακύνθου της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας και τον Δήμο Ζακύνθου, με αφορμή την 160η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Στην έκθεση συμμετείχαν τριάντα δύο (32) ζωγράφοι από την Κέρκυρα έως τα Κύθηρα και από την Κρήτη έως τη Μακεδονία. Τα έργα τους, προέβαλαν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Επτανήσων με ιστορικά γεγονότα, τοπία, προσωπογραφίες, αγιογραφίες επτανησιακής τέχνης, θαλασσογραφίες και πολλά άλλα θέματα. Η έκθεση που φιλοξενήθηκε στο φουαγιέ (ισόγειο) του Δημοτικού Θεάτρου Ζακύνθου από τις 19 έως τις 21 Μαΐου και λειτουργούσε καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 23:00,  άνοιξε τις πύλες της την Κυριακή 19 Μαΐου στον χώρο εκδηλώσεων (1ος όροφος) του Δημοτικού Θεάτρου, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ολοκληρώθηκε στις 21 Μαϊου στον ιδιο χώρο με την τελετή λήξης. 

Κυριακή 19 Μαϊου 2024
Τελετή εγκαινίων έκθεσης

Η κα Αθηνά Λυκούρεση, καλλιτεχνική σύμβουλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας (ΕΕΕ) και εμπνεύστρια της διοργάνωσης αυτής, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας τη συγκίνησή της για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό το εγχείρημα,  εκφράζοντας την επιθυμία της η διοργάνωση αυτή να ταξιδέψει σε όλα τα νησιά των Επτανήσων με σκοπό να καθιερωθεί ως θεσμός,  εγκαινιάζοντας έτσι την έκθεση.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Βουλευτή Ζακύνθου κο Διονύσιο Ακτύπη, τον Δήμαρχο Ζακύνθου κο Γεώργιο Στασινόπουλο, την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΕΕ  κα Ελένη Κονοφάου, τον επικεφαλή της τριμελούς επιτροπής Ζακύνθου κο Νίκο Αρβανιτάκη και τον Β΄Αντιπρόεδρο της ΕΕΕ κο Ιωάννη Πομόνη, ο οποίος είχε και την κεντρική ομιλία του πανηγυρικού της ημέρας για την 160η επέτειο της Επτανήσου, παρουσία εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε οι παρευρισκόμενοι είχαν την χαρά να απολαύσουν επτανησιακές  μελωδίες  από την  Χορωδία Ζακύνθου «Το Φιόρο του Λεβάντε»  υπό την διεύθυνση του μαέστρου Διονύση Μάλια και την Μαντολινάτα Ζακύνθου «Αναστάσιος Λευτάκης» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Μπάμπη Πλατυπόδη, στους οποίους απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση των εγκαινίων, επιβραβεύοντας ταυτόχρονα και την μουσική τους πορεία. Τους επαίνους παρέδωσαν ο Δήμαρχος Ζακύνθου κος Γιώργος Στασινόπουλος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΕΕ κα Ελένη Κονοφάου.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων προσφέρθηκε κέρασμα με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της Ζακύνθου σε όλους τους παρευρισκόμενους καλεσμένους, καθώς και στους επισκέπτες της έκθεσης στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου που φιλοξενούσε την έκθεση.
 

Τρίτη 21 Μαϊου 2024
160η επέτειος της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
Τελετή λήξης  έκθεσης

Το πρωϊ της 21ης Μαϊου, η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας εκπροσωπήθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ζάκυνθο για την 160η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, μέρος των οποίων αποτέλεσε και η διοργάνωση της Ομαδικής Έκθεσης Ζωγραφικής, από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΕΕ κα Ελένη Κονοφάου. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν  δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του νησιού, ακολουθούμενη από επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στην  πλατεία Διονυσίου Σολωμού και στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου, στο Διοικητήριο και ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. Το απόγευμα της ίδιας  ημέρας πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης  της έκθεσης, η οποία πλαισιώθηκε από το Επτανησιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού «ΥΑΚΙΝΘΙΑ 2024», που οργάνωσε το πολιτιστικό σωματείο «ΥΑΚΙΝΘΗ», παρουσιάζοντας  αστικούς και παραδοσιακούς χορούς από τα Επτάνησα και συγκεκριμένα από Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Κύθηρα  με τη συμμετοχή των παρακάτω σχημάτων: 

Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «ΥΑΚΙΝΘΗ» -  Πρόεδρος & Χοροδιδάσκαλος: Νίκος Αρβανιτάκης
Σύλλογος Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού Πανεπιστημίου Πατρών - Χοροδιδάσκαλος : Γρηγόρης Μικρώνης
Πολιτιστικός Σύλλογος Φωκάτων Κεφαλονιάς - Χοροδιδάσκαλος: Διονύσιος Μπάλας
Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός  Πλάνου «το τσιλιβί»  
Χορευτικό Συγκρότημα «Αντώνης Μιλάνος» - Χοροδιδάσκαλος : Νίκος Αρβανιτάκης
Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών - Χοροδιδάσκαλος: Διονύσιος Κατσούλης. 

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του Επτανησιακού Φεστιβάλ από την κα Σοφία Βαρδακαστάνη, ακολούθησε η απονομή των επαίνων στους ζωγράφους* που έλαβαν μέρος στην Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής τους οποίους παρουσίασε επι σκηνής η κα Αθηνά Λυκούρεση, για να τους αποδοθούν οι τιμητικοί έπαινοι συμμετοχής τους  μαζί με την γκραβούρα του Διονυσίου Σολωμού, έργο της κας Αθηνάς Λυκούρεση και ένα τριαντάφυλλο ως ανάμνηση από αυτή την συνάντηση της τέχνης στην Ζάκυνθο. 

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας στην κα Ελένη Κονοφάου από την Επιτροπή Ζακύνθου της ΕΕΕ και την καλλιτεχνική σύμβουλο κα Αθηνά Λυκούρεση, σε αναγνώριση της ανιδιοτελούς και πολυετούς προσφοράς της στον επτανησιακό πολιτισμό..

Χαιρετισμούς απεύθυναν:  Οι βουλευτές Ζακύνθου κος Διονύσιος Ακτύπης και Λακωνίας κος Νεοκλής Κρητικός, η Υποψήφια Ευρωβουλευτής κα Νόνη Δούνια, ο Δήμαρχος Ζακύνθου κος Γιώργος Στασινόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΕΕ κα Ελένη Κονοφάου καθώς και οι εκρόσωποι των σχημάτων που συμμετείχαν και παρουσίασαν τους χορούς.

Παρευρέθηκαν: Οι βουλευτές Ζακύνθου κος Διονύσιος Ακτύπης και Λακωνίας κος Νεοκλής Κρητικός,  η Υποψήφια Ευρωβουλευτής κα Νόνη Δούνια, ο Δήμαρχος Ζακύνθου κος Γιώργος Στασινόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακύνθου κος Διονύσης Πλέσσας, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας κος Νίκος Γιακουμέλος και Τουρισμού-Επιχειρηματικότητας κα Αγγελική Αυγουστίνου ου Δήμου Ζακύνθου, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Ιονίων Νήσων κα Μαρία Δρύ, Κατερίνα Μοθωναίου και Αθηνά Αρβανιτάκη, ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου Πόλης κος Διονύσης Καρδιανός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ζακύνθου κος Κωνσταντίνος Πέτας & Σπύρος Φαραός, η Υπεύθυνη “Βοήθεια στο Σπίτι”, Τμήμα Ισότητας δύο φίλων και Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Ζακύνθου κα Μπουρογιάννη Ευαγγελία, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

 

*ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ - ΖΩΓΡΑΦΟΙ (αλφαβητικά)

Το Δ.Σ. της ΕΕΕ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους ζωγράφους που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της τέχνης και τους εύχεται κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία.

Ακολουθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων:

Ασλάνη Καρολίνα, Βαλυράκης Μανώλης, Βλασσοπούλου Μαρία, Βρέντζου - Μάστορα Αθανασία, Δήμζα Κωνσταντίνα, Ζώη Χριστίνα, Θεοδωρίτση Χαρά, Ιασβίλι - Τσακαλίδου Μακρίνα, Καλιανιώτου Αμαλία, Καψάσκη - Σταμίρη Γεωργία - Αικατερίνη, Κεβρεκίδης Γιώργος, Κόκλα Χρυσάνθη, Κολλάρου Ελισάβετ, Κονιτοπούλου Δημητρία,  Λολοσίδου Άννα, Λυκούρεση Αθηνά, Μαλλιά Αδριανή, Μαρίνου Σίσσυ,  Μεταλληνός Τάκης, Μπάρλος Χρήστος, Μπισκίνη Διονυσία, Παπαδόπουλος Κυριάκος, Παπαναστασάτου Ευαγγελία, Πυλαρινός Μπάμπης, Ρομποτής Ζώης, Σιαταρά Βασιλική, Τσινγκίρογλου Ελίνα, Τσολάκος Ιωάννης, Χάρου Ελένη, Blag Adrian, Newman Susie.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

Θερμές ευχαριστίες επίσης, στους χορηγούς της τριήμερης αυτής διοργάνωσης, που με την προσφορά τους αυτή, συνέβαλαν στην απόλυτη επιτυχία της αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες,

Levante Ferries                                                                                                   

LOCANDA BEACH HOTEL

GALAXY BEACH RESORT

Xenos Hotels & Resorts

EXPLORE ZAKYNTHOS 

FIORENTINOS FLOWERS & EVENTS 

Tο Άνθος - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΝΤΟΛΑΤΟΥ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΕΣΗΣ Α.Ε.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ & ΡΟΛΟΓΙΩΝ - POTHOS GOLD

ΛΕΣΧΗ «Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ»

ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ  «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΕΥΤΑΚΗΣ»

ΧΟΡΩΔΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΤΟ ΦΙΟΡΤΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ»

PIPERIS – FOOD MARKET

ΒΕΡΥΚΙΟΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Melissaki – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

www.myeptanisa.gr

Ημέρα Ζακύνθου,

καθώς και σε όσους συνέβαλαν για την προώθηση και ολοκλήρωσή της, όπως η Δώρα Πόθου, η Ρίτα Μπάφη (Ονειρόπολις - χεροποιίητες δημιουργίες) και ο Δημήτρης Τετράδης (Ionian Radio). 

 

Το Δ.Σ. της ΕΕΕ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην κα Αθηνά Λυκούρεση για τον συντονισμό και την οργάνωση της απαιτητικής αυτής έκθεσης στο νησί της Ζακύνθου.

 

Ακολουθεί ο κατάλογος των συμμετεχόντων ζωγράφων με τα έργα τους και φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

 

 

 

Η ΕΕΕ συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 160η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας συμμετείχε και εφέτος στις εκδηλώσεις για την 160η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, τιμώντας με την παρουσία της την ιστορική αυτή ημέρα για τους αγώνες που δόθηκαν από τους προγόνους μας για ελευθερία και ανεξαρτησία

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας συμμετείχε  δια των εκπροσώπων της τόσο στις εορταστικές εκδηλώσεις όσο και στην κατάθεση των στεφάνων.

2017: Η λαμπρή εκδήλωση της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας στην Βουλή των Ελλήνων

Με μια λαμπρή τελετή στη Βουλή των Ελλήνων, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ απέδωσε φόρο τιμής στη μεγάλη ιστορική στιγμή της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην Ζάκυνθο από τις 19 έως τις 21 Μαϊου 2024

Η επιτροπή Ζακύνθου της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ζακύνθου και με αφορμή την 160η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Συνάντηση στη Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου» με σκοπό την προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Επτανήσων.

·  

 

Ευχές για Καλό Πάσχα

Το Άγιο Φως της Ανάστασης του Κυρίου, ας φωτίσει τις καρδιές και τις ψυχές όλων μας με αγάπη, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη και ας μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών, για μια κοινωνία φωτεινή και αισιόδοξη που μάχεται με αγάπη, ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία να κρατήσει την ελπίδα ζωντανή για ένα καλύτερο αύριο.

Χρόνια Πολλά με υγεία, ευτυχία και κάθε προσωπική και οικογενειακή πρόοδο.

Καλή Ανάσταση!
Καλό Πάσχα!

Η εντυπωσιακή εκδήλωση «Εις τον αφρό της θάλασσας» στο Christmas Theater

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η μουσικοχορευτική παράσταση «Εις τον Αφρό της Θάλασσας» στο Christmas Theater, υπό την αιγίδα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας. Πλούσιες ενδυμασίες και χοροί από το Λύκειο των Ελληνίδων, καντάδες και τραγούδια από όλα τα νησιά των Επτανήσων συνοδευμένα από δημοφιλή μουσικά σχήματα, κατενθουσίασαν τόσο τους Επτανήσιους όσο και τους φίλους των Επτανήσων που παρευρέθηκαν. Η απόδοση της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης των Επτανήσων αλλά και οι εικόνες από το φυσικό κάλλος των νησιών του Ιονίου Πελάγους που συνόδευαν την παράσταση, από την Κέρκυρα έως τα Κύθηρα, συμπεριλαμβανομένων και των μικρών νησιών, όπως το Μαθράκι, ο Κάλαμος, ο Καστός, το Μεγανήσι και τα Αντικύθηρα, είχαν ως αποτέλεσμα να μαγέψουν το κοινό, που χειροκροτούσε κατενθουσιασμένο.

Ιόνιος Βιβλιοθήκη ΕΕΕ : Παρουσίαση βιβλίου «Σαφάρι σημαίνει ταξίδι» της Εύης Ρούτουλα

Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, πιστή στους σκοπούς τους οποίους υπηρετεί, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Σαφάρι σημαίνει ταξίδι» της Εύης Ρούτουλα την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 & ώρα 18:30 στο cafe «O Κήπος του Μουσείου» (Πατησίων 44, Αθήνα).

Ετήσια Γενική Συνέλευση Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας (Επαναληπτική)

ΠΡΟΣ
Εταίρους & μέλη της ΕΕΕ

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. καλεί τους  οικονομικά τακτοποιημένους εταίρους και τα μέλη της να συνδεθούν διαδικτυακά στην επαναληπτική ετήσια τακτική Γεν. Συνέλευση την Κυριακή 31/03/2024 και ώρα 20:00 με θέματα ημερησίας διάταξης:

• Εκλογή Προεδρείου Γεν. Συνέλευσης
• Εισαγωγή - Διαγραφή μελών
• Διοικητικός Απολογισμός έτους 2023
• Οικονομικός Απολογισμός έτους 2023
• Έκθεση επιτροπής οικονομικού ελέγχου έτους 2023
• Έγκριση πεπραγμένων

Παρακαλούνται οι οικονομικά τακτοποιημένοι εταίροι και τα μέλη της Ε.Ε.Ε. που επιθυμούν να συμμετέχουν με τη διαδικασία της διαδικτυακής σύνδεσης να ενημερώσουν σχετικά την γραμματεία της Ε.Ε.Ε. στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως  και τις 30/03/2024και ώρα 24:00.

Η Γεν. Συνέλευση διεξάγεται με ανοιχτή διαδικασία και έχουν δικαίωμα να την παρακολουθήσουν φίλοι της Ε.Ε.Ε. δίχως δικαίωμα ψήφου συμμετοχής.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2106017441 & 6946259240.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

1)Για να συμμετάσχετε στη Γενική Συνέλευση θα χρειαστεί να κάνετε «κλικ» στο σύνδεσμο «Συμμετοχή σε σύσκεψη του Microsoft Teams» που βρίσκετε στο τέλος του μηνύματος αυτού. Αν έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Teams στη συσκευή σας, θα ερωτηθείτε αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε μέσω της εφαρμογής, διαφορετικά θα χρειαστεί να επιλέξετε «Συνέχεια σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης».

Κατά τη σύνδεση θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε τη χρήση μικροφώνου και κάμερας. Επιλέξτε αποδοχή/επιτρέπεται και τέλος εισάγεται το ονοματεπώνυμό σας και πατήστε το κουμπί «Συμμετοχή τώρα».

2)Θα πρέπει να συνδεθείτε τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την έναρξη της Γ.Σ.

3)Με την είσοδό σας, το σύστημα θα σας οδηγήσει στο «λόμπι» (περιμένετε για λίγο στην οθόνη σας) και στη συνέχεια ένας διαχειριστής θα σας συνδέσει στη Γ.Σ.

4)Κατά την είσοδό σας στη Γ.Σ. το μικρόφωνο σας θα είναι κλειστό από τους διαχειριστές και για να μιλήσετε θα χρειαστεί να κάνετε «κλικ» στο χεράκι που εμφανίζεται στην οθόνη και να περιμένετε να σας δοθεί ο λόγος. Λόγω του ότι ενδέχεται να συνδεθούν/συμμετέχουν πολλά άτομα, παρακαλώ δείξτε κατανόηση. Στην περίπτωση όπου υπάρξει καθυστέρηση για να σας δοθεί ο λόγος, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το chat.


5)Όταν σας δοθεί ο λόγος, πατήστε στο εικονίδιο του μικροφώνου για να το ανοίξετε, θα έχετε 2 λεπτά για να αναπτύξετε το θέμα ή να καταθέσετε την ερώτησή σας. Αν χρειάζεστε επέκταση χρόνου, θα χρειαστεί να ενημερώσετε τους διαχειριστές πριν λήξει το δίλεπτό σας.

6)Παρακαλούμε να είσαστε κόσμιοι, διαφορετικά οι διαχειριστές για λόγους προστασίας της ομαλής διεξαγωγής της Γ.Σ. διατηρούν το δικαίωμα να σας κλείσουν το μικρόφωνο ή να σας αποβάλουν από τη Γενική Συνέλευση ανά πάσα στιγμή.

7)Με τη συμμετοχή/σύνδεσή σας αποδέχεστε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (δημόσια εμφάνιση, ονοματεπώνυμο) όπως αυτά έχουν διατεθεί από μέρους σας στην Ε.Ε.Ε. με αποκλειστικό σκοπό τη χρήση τους στην ομαλότητα της Γενικής συνέλευσης.

8)Με τη συμμετοχή/σύνδεσή σας αποδέχεστε την βιντεοσκόπηση της Γ.Σ. η οποία θα καταχωρηθεί και αποθηκευτεί σε ασφαλές ψηφιακό μέσο για αποκλειστική χρήση της Ε.Ε.Ε. Κατά τη βιντεοσκόπηση θα είναι φανερά τα προσωπικά σας δεδομένα (όπως αναφέρονται παραπάνω) και θα εμφανίζεται το πρόσωπο σας. Η βιντεοσκόπηση δεν θα δημοσιοποιηθεί και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως αρχείο καταγραφής των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης. Παραμένει σε πρόσβαση στους έχοντες έννομο συμφέρον και δύναται να δοθεί σε αρμόδιες δικαστικές αρχές εφόσον αυτό απαιτηθεί νομικώς.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: Συμμετοχή σε σύσκεψη του Microsoft Teams

Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου 2024

25 Μαρτίου 2024
203 Χρόνια μνήμης και ευγνωμοσύνης!

Η σημερινή μεγάλη διπλή γιορτή της πατρίδας μας, αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενεές σε καιρούς δοκιμασίας, καθώς με τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του τουρκικού δυνάστη και την έναρξη του Ελληνικού Αγώνα , μετέφερε το μήνυμα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων κάθε λαού να διεκδικήσει το δικαίωμα για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Στα 203 χρόνια που συμπληρώθηκαν από τότε, συνεχίζει να μας συγκινεί, να μας παρακινεί και να μας δυναμώνει ο ηρωισμός, η ανδρεία, η αυτοθυσία και τα θρυλικά κατορθώματα των αγωνιστών του ’21, που με υπερηφάνεια διαδίδονται σε κάθε γωνιά της γης.

Η θρησκευτική γιορτή της εκκλησιαστικής θεομητορικής εορτής, που τελείται την 25η Μαρτίου, ταυτόχρονα με την εθνική μας εορτή, προς ανάμνηση του χαρμόσυνου μηνύματος της θείας ενσάρκωσης, έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα των προγόνων μας που με ελπίδα, υψηλό φρόνημα, πίστη και στοχοπροσήλωση, κατάφεραν να πετύχουν αυτό που μέχρι τότε φάνταζε απίθανο.

Οι αγώνες των προγόνων μας, ας γίνουν ο φωτεινός φάρος που θα εκπέμπει τη θέληση όλων μας για ενότητα, αδελφοσύνη και αλληλεγγύη, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ως ανθρωπότητα.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!
Χρόνια Πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες
Χρόνια Πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και όλους τους εορτάζοντες!

Ετήσια Γενική Συνέλευση Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

 

 

ΠΡΟΣ
Εταίρους & μέλη της ΕΕΕ

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. καλεί τους  οικονομικά τακτοποιημένους εταίρους και τα μέλη της να συνδεθούν διαδικτυακά στην ετήσια τακτική Γεν. Συνέλευση την Κυριακή 24/03/2024 και ώρα 20:00 με θέματα ημερησίας διάταξης:

• Εκλογή Προεδρείου Γεν. Συνέλευσης
• Εισαγωγή - Διαγραφή μελών
• Διοικητικός Απολογισμός έτους 2023
• Οικονομικός Απολογισμός έτους 2023
• Έκθεση επιτροπής οικονομικού ελέγχου έτους 2023
• Έγκριση πεπραγμένων

Παρακαλούνται οι οικονομικά τακτοποιημένοι εταίροι και τα μέλη της Ε.Ε.Ε. που επιθυμούν να συμμετέχουν με τη διαδικασία της διαδικτυακής σύνδεσης να ενημερώσουν σχετικά την γραμματεία της Ε.Ε.Ε. στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως  και τις 23/03/2024και ώρα 24:00.

Η Γεν. Συνέλευση διεξάγεται με ανοιχτή διαδικασία και έχουν δικαίωμα να την παρακολουθήσουν φίλοι της Ε.Ε.Ε. δίχως δικαίωμα ψήφου συμμετοχής.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2106017441 & 6946259240.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

1)Για να συμμετάσχετε στη Γενική Συνέλευση θα χρειαστεί να κάνετε «κλικ» στο σύνδεσμο «Συμμετοχή σε σύσκεψη του Microsoft Teams» που βρίσκετε στο τέλος του μηνύματος αυτού. Αν έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Teams στη συσκευή σας, θα ερωτηθείτε αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε μέσω της εφαρμογής, διαφορετικά θα χρειαστεί να επιλέξετε «Συνέχεια σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης».

Κατά τη σύνδεση θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε τη χρήση μικροφώνου και κάμερας. Επιλέξτε αποδοχή/επιτρέπεται και τέλος εισάγεται το ονοματεπώνυμό σας και πατήστε το κουμπί «Συμμετοχή τώρα».

2)Θα πρέπει να συνδεθείτε τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την έναρξη της Γ.Σ.

3)Με την είσοδό σας, το σύστημα θα σας οδηγήσει στο «λόμπι» (περιμένετε για λίγο στην οθόνη σας) και στη συνέχεια ένας διαχειριστής θα σας συνδέσει στη Γ.Σ.

4)Κατά την είσοδό σας στη Γ.Σ. το μικρόφωνο σας θα είναι κλειστό από τους διαχειριστές και για να μιλήσετε θα χρειαστεί να κάνετε «κλικ» στο χεράκι που εμφανίζεται στην οθόνη και να περιμένετε να σας δοθεί ο λόγος. Λόγω του ότι ενδέχεται να συνδεθούν/συμμετέχουν πολλά άτομα, παρακαλώ δείξτε κατανόηση. Στην περίπτωση όπου υπάρξει καθυστέρηση για να σας δοθεί ο λόγος, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το chat.


5)Όταν σας δοθεί ο λόγος, πατήστε στο εικονίδιο του μικροφώνου για να το ανοίξετε, θα έχετε 2 λεπτά για να αναπτύξετε το θέμα ή να καταθέσετε την ερώτησή σας. Αν χρειάζεστε επέκταση χρόνου, θα χρειαστεί να ενημερώσετε τους διαχειριστές πριν λήξει το δίλεπτό σας.

6)Παρακαλούμε να είσαστε κόσμιοι, διαφορετικά οι διαχειριστές για λόγους προστασίας της ομαλής διεξαγωγής της Γ.Σ. διατηρούν το δικαίωμα να σας κλείσουν το μικρόφωνο ή να σας αποβάλουν από τη Γενική Συνέλευση ανά πάσα στιγμή.

7)Με τη συμμετοχή/σύνδεσή σας αποδέχεστε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (δημόσια εμφάνιση, ονοματεπώνυμο) όπως αυτά έχουν διατεθεί από μέρους σας στην Ε.Ε.Ε. με αποκλειστικό σκοπό τη χρήση τους στην ομαλότητα της Γενικής συνέλευσης.

8)Με τη συμμετοχή/σύνδεσή σας αποδέχεστε την βιντεοσκόπηση της Γ.Σ. η οποία θα καταχωρηθεί και αποθηκευτεί σε ασφαλές ψηφιακό μέσο για αποκλειστική χρήση της Ε.Ε.Ε. Κατά τη βιντεοσκόπηση θα είναι φανερά τα προσωπικά σας δεδομένα (όπως αναφέρονται παραπάνω) και θα εμφανίζεται το πρόσωπο σας. Η βιντεοσκόπηση δεν θα δημοσιοποιηθεί και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως αρχείο καταγραφής των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης. Παραμένει σε πρόσβαση στους έχοντες έννομο συμφέρον και δύναται να δοθεί σε αρμόδιες δικαστικές αρχές εφόσον αυτό απαιτηθεί νομικώς.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: Συμμετοχή σε σύσκεψη του Microsoft Teams