Τουριστικές Πληροφορίες Λευκάδας

Η πόλη και η είσοδος στο νησί της ΛευκάδαςΗ Λευκάδα ενώνεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια στενή λουρίδα ξηράς και με γέφυρα μόλις 50 μέτρων που γυρνά στο πλάι για 5 με 10 λεπτά κάθε μία ώρα για να περάσουν τα διερχόμενα πλοία.
Βρίσκεται μόλις 15 λεπτά μακριά από το αεροδρόμιο του Ακτίου και συνδέεται με την Πρέβεζα και την βορειοδυτική Ελλάδα μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου - Πρεβέζης.
Είναι το νησί με την ευκολότερη πρόσβαση και η επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα δεν αποκόπτεται!

 

Πως θα έρθετε:
Μπορείτε να έρθετε στην Λευκάδα με δικό σας αυτοκίνητο, με Λεωφορείο του ΚΤΕΛ (από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγρίνιο, Πρέβεζα), με ταξί, με αεροπλάνο (Αεροδρόμιο Ακτίου) ή με πλοίο από την Κεφαλονιά.
Αεροπορικώς η Λευκάδα συνδέεται με όλα τα νησιά του Ιονίου, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.


Παραλία Πόρτο-ΚατσίκιΤι θα βρείτε:
Το νησί διαθέτει ΚΤΕΛ που εκτελεί δρομολόγια προς όλο το νησί, τις γειτονικές πόλεις και τις μεγάλες πόλης της Ελλάδας, Ταξί, Γραφείο Ολυμπιακής αεροπορίας, Τουριστική Αστυνομία, Τροχαία, Αστυνομικό τμήμα, Τμήμα Ασφάλειας, Λιμεναρχείο, Νοσοκομείο, Φαρμακεία, Τράπεζες, Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Εκκλησίες του 17ου αιώνα, μοναστήρια, Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα δωμάτια, Καμπινγκ, Εστιατόρια, Καφετέριες, Μπαράκια, Disco κλπ.

Τι θα φάτε:
Για φαγητό διαλέξτε φρέσκα ψάρια, κρέατα Αιτωλοακαρνανίας, αυγοτάραχο, φακές Εγκλουβής, σαλάμι και παραδοσιακή λαδόπιτα.

 

Επίσης πληροφορίες διαμονής, φαγητού και διασκέδασης μπορείτε να βρείτε στο : http://e-lefkas.gr/epagelmatikos-katalogos.html

 

e-lefkas.gr